Skriv ut

Panerad torsk med dillsås (glutenfri lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

6 st torskfiléer
2 dl pofiber
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 ägg
3 dl krossade fläsksvålar
rapsolja, smör (50/50)

Dillsås:

3 dl gräddfil (eller creme fraiche)
0,5 dl majonnäs
1 dl bostongurka
0,5 dl hackad dill
1 msk färskpressad citronsaft
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Lägg upp pofiber, salt & peppar i en skål.
Knäck äggen i en andra skål, vispa äggen.
Krossa fläsksvålarna och lägg i en tredje skål.
Torka av filéerna och vänd först i mjöl, sedan i ägg och till sist i fläsksvålarna.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör och lägg i först 2 filéer.
Stek i 3 minuter på varje sida i övre medelvärme. Vänd inte i tid och otid men håll koll så inte paneringen bränns.
Servera med valfritt tillbehör och den kalla dillsåsen.