Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Pajdeg


  • Författare: Åse

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg

Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
200 gram riven ost


Instruktioner

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Fyll salet med valfria ingredienser och äggstanningen. Grädda i 40-50 minuter.