Description
Välj just den osten ni gillar, men godast blir det med lagrad smakrik ost.
Jag har provat både lagrad 10% ost och fet västerbotten – det går bra med vilken som så välj ost efter tycke och smak! Det är även gott att lägga till lite frön i smeten tex solroskärnor.
Ingredienser
3 stora eller 4 mindre ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost) (går att utesluta men ta då 2–3 msk havrefiber i)
1,5 msk psyllium (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
5 dl (200 g) riven lagrad ost
ev. 1/2 dl valfria fröer
Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut 8 bollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna en stund innan servering.
Går att frysa!
Näringsinnehåll
- Portioner: 10