Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostbröd / Ostfrallor (glutenfritt, nötfritt)


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Beskrivning

Välj just den osten ni gillar, men godast blir det med lagrad smakrik ost.
Jag har provat både lagrad 10% ost och fet västerbotten – det går bra med vilken som så välj ost efter tycke och smak! Det är även gott att lägga till lite frön i smeten tex solroskärnor.


Ingredienser

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psyllium (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
5 dl (200 g) riven lagrad ost
Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut 8 bollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna en stund innan servering.
Går att frysa!

Notering

Per bröd:
113-157 kcal (beroende på ostens fetthalt)
11 g protein
1.1 g kolhydrater
6.3-11.6 g fett (beroende på ostens fetthalt)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10