Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ost & Skink Crêpes – glutenfria, lågkolhydrat


Ingredienser

2 st Crepes

Pannkakor:
2 ägg
1 dl half/half eller vad man nu vill ha! (kokosmjölk/grädde/mandelmjölk etc)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 nypa salt

Fyllning:

100 g rökt skinka
50 g lagrad riven ost
1/2 finhackad röd lök.
2 msk naturell färskost
3/4 dl creme fraiche
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek pannkakorna i kokosolja utan smak eller i smör.
Låt svalna lite.
Strimla skinkan, riv osten.
Koka upp creme fraiche, sänk värmen och rör ner, färskost, skinka och ost.
Rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen i pannkakorna och vik ihop botten först sedan sidorna, till ett paket.
Strö lite ost ovanpå och lägg i form.
Gratinera i ugn i ca 10-15 min.