Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfärsbiffar med löksås och kålrotspytt


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 tsk salt
  • 2 rm vitpeppar

Pytten

  • 1 kålrot
  • buljong
  • salt, vitpeppar

Löksås

  • 2 gula lökar
  • smör att steka i
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 köttbuljong
  • salt
  • peppar
  • soja

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
  2. Skala kålroten och skär i 1 cm bitar (pytt). Koka upp i buljong i ca 5 minuter. Häll bortvattnet i ett durkslag och lägg över pyttet i en stekpanna med smör. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs mjuka i smör, de ska inte få färg utan tills de är genomskinliga. Häll grädden och mjölk över och lägg ner bulkong. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av md salt, peppar och soja. Häll över biffarna vid servering.

Nutrition

  • Serving Size: 6