Skriv ut

Nötfärsbiffar med löksås och kålrotspytt

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Biffar

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 tsk salt
  • 2 rm vitpeppar

Pytten

  • 1 kålrot
  • buljong
  • salt, vitpeppar

Löksås

  • 2 gula lökar
  • smör att steka i
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 köttbuljong
  • salt
  • peppar
  • soja

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
  2. Skala kålroten och skär i 1 cm bitar (pytt). Koka upp i buljong i ca 5 minuter. Häll bortvattnet i ett durkslag och lägg över pyttet i en stekpanna med smör. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs mjuka i smör, de ska inte få färg utan tills de är genomskinliga. Häll grädden och mjölk över och lägg ner bulkong. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av md salt, peppar och soja. Häll över biffarna vid servering.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6