Ingredienser
Fröknäcke recept 1:
1/2 dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
drygt 1 krm Lindroos pulversierat psyllium
2 msk hett vatten
1 nypa salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Fröknäcke recept 2:
1/2 dl (30 g) sesamfrö + linfrön/chia
1 msk kruskakli
2 krm Lindroos pulversierat psyllium
45 ml (3,5 msk) hett vatten
1–2 nypor salt
Topping: Vallmofrön, chiafrön eller andra fröer. Även gott att sprinkla lite havssalt och rosmarin ovanpå.
Instruktioner
Blanda fröer, psyllium och salt. Koka upp vatten och rör ihop allt ordentligt.
Lägg frösmeten på ett tillklippt bakplåtspapper, fukta händerna och platta ut med handen. Forma brödet jämnt runt med fingrarna. Mikra på full effekt i 3 minuter. (Med kruskakli 5-6 minuter)
Dra bort knäcket från bakplåtspappret och se så undersidan är hård och inte mjukt, ifall det är mjukt/blött lägg upponer i mikron och mikra lite till.