Skriv ut

Matjesröra

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 4 hårdkokta kalla ägg
  • 1 stor rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 550 g matjesill
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk chilisås
  • några droppar tabasco eller annan het chilisauce
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 knippe gräslök

Instruktioner

  1. Skiva löken och tärna äggen. Halvera körsbärstomaterna
  2. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar, ca 2-3 cm. Grovhacka gräslöken men spar 4-5 strån till garnering.
  3. Blanda majonnäs med creme fraiche, chilisås, vitlök, tabasco, salt och peppar. Vänd ner sillen och gräslöken. Häll upp på burk och garnera med gräslök.