Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelkulor med kokoschoklad (glutenfria, mejerifria)


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Kulor

  • 1 dl mandelsmör
  • 1 msk eko honung
  • 1 msk kokosmjöl
  • (ev 0,5 dl rostade hasselnötter)

Chokladöverdrag

  • 3 msk RAW kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk kokossmör alt. krämig kokosmjölk
  • lite valfri sötning (jag använde några droppar stevia)

Instruktioner

  1. Kör ingredienserna i matbererdare tills det blivit en deg som går att rulla.
  2. Rulla 10 kulor, ställ in i frys ca 10 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till chokladen, smält på låg värme.
  4. Doppa kulorna i chokladen. Ställ in i frysen i 5 minuter och upprepa sedan proceduren. Knip av chokladen på undersidan och förvara sedan kallt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10