Ingredienser
1,5 msk cointreau
1/2 gram saffran eller 1 krm
6 stora ägg
2,5 dl socker tex Nick’s Use like sugar
Skalet från 1 apelsin + 1 saften från 1/2
300 g mandelmjöl
florsocker eller finmalet sötströ att pudra över
Instruktioner
Sätt ugnen på175 gr.
Låt saffran marineras i cointreau.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Tillsätt apelsinskal, saft och saffran och vispa ihop. Häll ner mandelmjölet och vispa ihop.
Häll smeten i smord ugnsform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Lägg eventuellt ett bakplåtspapper när kakan har fin färg, så den inte bränns.
Känn med en sticka i mitten av kakan så den verkligen är klar.
Låt svalna och pudra över florsocker/pulvriserat sötströ och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.