Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Magiskt god marinerad Entrecôte med Café de parissås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 skivor Entrecôte av god kvalitet med rik marmoreing
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 tsk grillgrydda
1 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk vitlökspulver
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar

Bearnaise:
200 g smör
2 äggulor
1 schalottenlök grovt hackad
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger / sherryvinäger
4 vitpepparkorn
2 msk dragon, hackad
4 msk persilja, hackad
2 msk konjak

Café de Paris:
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk currypulver
1 tsk salvia, torkad
1 tsk körvel, torkad
1 tsk Santa Maria franska örter eller herbes de Provence
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk dijonsenap
1 tsk tomatpuré
1 tsk Worchestershire
2 tsk citron
Salt, peppar
2 msk färsk gräslök, finhackad
2 msk färsk persilja, hackad
2 msk färsk dragon, hackad


Instruktioner

Marinera entrecoten i kylskåp ca 5-6 timmar.
Sousvida eller stek enligt instruktionerna i inlägget.
Gör såsen:  Lägg hackad schalottenlök i en kastrull, häll på vatten och vinäger. Lägg ner vitpeppar, dragon, persilja och konjak. Reducera tills hälften är kvar ca 75 ml.
Häll reduktionen genom en sil och låt svalna.
Lägg äggulorna i en smal hög skål anpassad för stavmixer, häll reduktionen över.
Smält smöret på strax under medelvärme, när bottensatsen skiktats men smöret bubblar är det klart.
Sätt stavmixerhuvudet i botten på den höga skålen och börja mixa. Häll försiktigt på smöret men undvik bottensatsen, blir bearnausen för tjock kan man ta i lite bottensats.
Rör ner creme de parisingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar och rör ner de färska kryddorna. Ta eventuellt i lite mer färska kryddor.
Servera!