Skriv ut

Krämig lövbiffsgryta med soltorkade tomater

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk kräm av soltorkade tomater
  • 2 dl smetana
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl vatten + ev lite grädde
  • salt, peppar
  • basilika till servering

Instruktioner

  1. Finhacka lök, riv vitlök och tärna paprikan, stek mjuka smör.
  2. Finstrimpla lövbiffen och torka av den
  3. I annan stekpanna fräs lövbiffen i smör eller olja, lite i taget.
  4. Häll över lökfräs och lövbiff i gryta. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8