Skriv ut

LCHF Våfflor 5 olika recept!

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

Mandelvåfflor – Mitt favoritrecept!
Det kolsyrade vattnet gör våfflorna krispigare.
2 dl mandelmjöl
2 dl grädde eller krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 dl kolsyrat vatten

Mixa allt utom sodavattnet i blender eller med stavmixer. Rör ner sodavatnet och låt svälla i 5 minuter. Grädda sedan i smör i våffeljärn.
Serveras omedelbart då är de krispigast.

Våfflor utan nötter
2 dl grädde
1 dl fet mjölk eller vatten
4 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver (går att utesluta men jag tycker om att ha i)
2 nypor salt
0,5 tsk vaniljpulver

Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn och grädda dem med smör.

Kesovåfflor
2 ägg
1 liten burk KESO (250 g)
1,5 msk fiberhusk
lite salt och eventuellt vaniljpulver

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Kvargvåfflor
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
15 g vaniljproteinpulver *valfritt

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.

Mejerifria våfflor
2 dl mandelmjöl
2 dl krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund. Stek sedan i våffeljärn med smör eller kokosfett.
Sockerfri sylt till våfflorna