Ingredienser
- 1 paket bönlasagne (alt. LCHF lasagneplattor: https://56kilo.se/min-goda-lasagne-lchf-glutenfri/)
- 400 g grönkål
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor
- salt, peppar
- Smör eller kokosolja utan smak att steka i
- 500 g ricotta
- 3 dl grädde
- 1 kg laxfilé
- 400 g tomatkross, gärna MUTTI
- 1 dl vin
- 1,5 msk fiskfond
- salt, peppar
- skalet av 1 citron
- 150 g avsköljda svarta bönor
- Topping: 150 g cheddar/gouda ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Skär av grönkålsbladen från stjälken och skär grovt. FRäs i smör/kokosolja med lök och vitlök. Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund.
- Skär laxfilén i kuber och blanda med tomatkross, vin, fiskfond, citronskal oh lite salt och peppar.
- Ringla lite olivolja i en ugnsform och fördela ett lager grönkålsröra i botten, fortsätt med lasagneplattor och sedan laxröran + lite svarta bönor. Varva sedan detta och avsluta med grönkålsröran och toppa med ost. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.