Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxlasagne med grönkål och ricotta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 paket bönlasagne (alt. LCHF lasagneplattor: https://56kilo.se/min-goda-lasagne-lchf-glutenfri/)
  • 400 g grönkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • Smör eller kokosolja utan smak att steka i
  • 500 g ricotta
  • 3 dl grädde
  • 1 kg laxfilé
  • 
400 g tomatkross, gärna MUTTI
  • 1 dl vin
  • 1,5 msk fiskfond
  • salt, peppar
  • skalet av 1 citron
  • 150 g avsköljda svarta bönor
  • Topping: 150 g cheddar/gouda ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Skär av grönkålsbladen från stjälken och skär grovt. FRäs i smör/kokosolja med lök och vitlök. Rör ner ricotta och grädde, salta och peppra efter smak och låt allt koka in en stund.
  3. Skär laxfilén i kuber och blanda med tomatkross, vin, fiskfond, citronskal oh lite salt och peppar.
  4. Ringla lite olivolja i en ugnsform och fördela ett lager grönkålsröra i botten, fortsätt med lasagneplattor och sedan laxröran + lite svarta bönor. Varva sedan detta och avsluta med grönkålsröran och toppa med ost. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.