Skriv ut

Lax i kokosmjölk och röd curry

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 msk kokosolja
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 msk röd curry
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 handfull sockerärtor
  • 1/21 msk fisksås
  • 1 msk tamarisoja
  • saften av 1 lime
  • 5 dl krämig kokosmjölk
  • 4 laxfiléer
  • ev salt
  • koriander

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlken, skär paprikan i mindre bitar.
  2. Hetta upp en panna med lite kokosolja (sesamolja är också gott!) och fräs löken och grönsakerna med curryn. Häll i kokosmjölken, tamarisojan och fisksåsen och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med ev mer fisksås/curry/tamarisoja.
  3. Skär laxen i bitar och lägg ner, låt småputtra i ca 5-7 minuter.
  4. Servera genast!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4