Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lättbakad kavring (även som vörtbröd)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 bröd

Ingredienser

1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
2 dl mörk sirap
4 tsk bikabonat
2 tsk bakpulver
12 tsk salt
ev. 2 msk brödkrydor
(För vörtbröd: 2 påsar vörtmix (Santa Marias), 2 dl blötlagda russin
och byt ut 3 dl filmjölk mot en flaska (33 cl) porter)


Instruktioner

Häll upp filen i en bunke. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta een stund i matberedaren.
Häll smeten i en smord mindre långpanna (23 x 31 cm)
Sätt in långpannan i kall ugn och sätt gärna en termometer i brödet. Sätt ugnen på 150 gr. När innertemperaturen är på 97 grader är brödet klart, det tar ca 1,5 timme.
Ta ut brödet och låt svalna.
Dela brödet i 4 mindre bröd. Förvara i frysen och ta fram vid behov.