Skriv ut

Långlagade kotletter i tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 180
  • Totaltid: 190

Scale

Ingredienser

  • 6 kotletter eller karrékotletter
  • salt, peppar, grillkrydda
  • 5 dl vatten
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 ekologisk köttbuljongtärning
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 34 schalottenlökar

Sås

  • 4 dl vätska från grytan
  • 1 dl creme fraiche + 2 msk grädde alternativt kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk mango chutney
  • salt, peppar + eventuellt tamarisoja

Instruktioner

  1. Bryn köttet i panna med smör. Krydda med valfri krydda + salt och peppar.
  2. Lägg över i Crock-Pot eller i tjockbottnad gryta.
  3. Skala rotfrukterna och löken, skär i mindre bitar och lägg ovanpå köttet.
  4. Häll på vatten, buljong, tomatpuré och balsamvinäger.
  5. Låt puttra på spisen i 3-4 timmar alternativt på ”low” i Crock-pot i 6-7 timmar.
  6. När köttet är mört och tiden gått, häll över 4 dl från såsen och låt koka upp. Rör ner resterande ingredienser och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Red eventuellt med valfri redning så som redig eller lite färskost.
  7. Servera med valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6