Skriv ut

Kycklinggratäng med mozzarella, valnötter och oliver

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 paket bacon, knaperstekt
1 dl valnötter, hackade
1 dl svarta oliver, urkärnade
2 bollar mozzarella á 125 g
salt, peppar

Basilikasås:

2 dl crème fraiche
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen med en mixer och ställ kallt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kycklingfiléerna och lägg i smord form, salta och peppra och grilla dem i ca 10 minuter.
Toppa sedan med mozzarella, stekt bacon, skivade oliver och grovhackade valnötter och sätt in i ugnen ca 15 min, tills mozzarellan fått fin färg. Servera med en god sallad och baslikasåsen.

Bon Appetit!



Näringsinnehåll

  • Portioner: 4