Skriv ut

Kycklingfrikadeller i mustig tomatsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
500 gram kycklingfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk pofiber (kan uteslutas men smeten håller ihop bra)
1 äggula
1 dl parmesan, riven

Tomatsås:

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksköyfta, finhackad
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
salt, peppar
1 msk olivolja
1 tsk honung

Till servering:
några basilikablad
färskriven parmesan


Instruktioner

Skala, halvera och riv löken grovt på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop ingredienserna till frikadellerna. Rulla frikadellerna.
Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i olivoljan.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Smaka av. Låt såsen puttra upp. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Rulla runt frikadellerna emellanåt med en sked.
Servera med grovt hackad basilika, parmesan och lite färskostpasta eller valfria grönsaker.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 357
  • Fett: 17
  • Kolhydrater: 15
  • Protein: 32