Skriv ut

Kycklingcurrygratäng

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 burk hela champinjoner (färska går också bra)
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
0,5-1 dl mango chutney (mitt recept finns HÄR)
0,5 dl chilisås
2 msk tomatpuré
13 tsk sambal oelek
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Riven smakrik ost
8 körsbärstomater
1 dl cashewnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter. Lägg grönsaksröran i gratängformen, sedan kycklingen och såsen och toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.