Kycklingcurry – god klassisk vardagsrätt

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

God förmiddag och Happy torsdag!
Jag ska strax packa ihop mig och bege mig till gymmet och naprapat – kör stötvågsbehandling och tejpning mot min Plantar Fasciit och jag är redan SÅ mkt bättre efter bara en gång och 1 veckas tejpning! YAY!

I går åkte Novent upp!
Novent för mig är adventstjärnor (dessa blev fina i uterummet!) och sedan vid advent då åker resterande advent OCH julen upp! hehe!

Tips! Just nu: Upp till 30% på jackor & kappor!
Klicka in er HÄR


Min kappa hittar ni HÄR – Den är inte så grön live mer brun.

NU ska ni få receptet på en kycklingcurryn vi åt!

En enkel klassisk kycklingcurry. Uppskattas av hela familjen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingcurry – god klassisk vardagsrätt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

600 g kyckling, valfri del
1tsk salt
2-3 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3st vitlöksklyftor, skivad
2 msk ljus soja
3 msk konc. kycklingfond eller 2 buljongtärningar (kyckling)
1 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk sambal olek


Instructions

Dela kycklingen i strimlor eller grova bitar. Salta och stek på hög värme i lite olja tills den fått fin färg.
Lägg åt sida.
Finhacka lök, vitlök, strimla röd paprika och stek grönsakerna i lite olja & smör tills det mjuknat och fått fin färg. Rör ner curryn och låt allt fräsa ihop en stund.
Vispa ner mejeri, vatten, fond eller buljong, sambal oelek och låt allt (även kycklingen) puttra ihop i ca 10 minuter.
Servera med ris eller grönsaker.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star