3 msk fibersirap eller annan mörk sötning, gärna sockerfri
2 msk ljus japansk soja
3 msk risvinäger
3 msk fisksås
Wok
1 schalottenlök, finhackad
1 finhackad vitlök solo
1 tsk chili flakes
2 ägg
2 nypor salt
4 portioner Shiratakinudlar
400 g kycklingfilé i strimlor
100 g böngroddar
1 finstrimlad morot
1 dl grovt hackad koriander
1 lime
1/2 dl finhackade torrostade jordnötter
till stekning: 1 msk kokosolja utan smak eller annan olja + 1 msk sesamolja
Instruktioner
Förbered såsen.
Förbered grönsakerna.
Vispa äggen lätt med salt.
Skölj shiratakinudlarna i vatten i några minuter.
Hetta upp en wokpanna med olja på nästan max värme och stek kycklingen i omgångar med lite salt. Lägg åt sidan på annan tallrik allt eftersom. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i lite ny olja och rör ner äggen, rör till äggröra.
Rör ner de avsköljda nudlarna, sedan såsen och kycklingen.
Rör ner böngroddarna, morotsstrimlor och finhackade jordnötter.
Pressa över limejuice. Smaka av med salt.
Vid servering toppa med mer jordnötter, koriander och limeklyftor.