Ingredients
Sås
- 3 msk fibersirap eller annan mörk sötning, gärna sockerfri
 - 2 msk ljus japansk soja
 - 3 msk risvinäger
 - 3 msk fisksås
 
Wok
- 1 schalottenlök, finhackad
 - 1 finhackad vitlök solo
 - 1 tsk chili flakes
 - 2 ägg
 - 2 nypor salt
 - 4 portioner Shiratakinudlar
 - 400 g kycklingfilé i strimlor
 - 100 g böngroddar
 - 1 finstrimlad morot
 - 1 dl grovt hackad koriander
 - 1 lime
 - 1/2 dl finhackade torrostade jordnötter
 - till stekning: 1 msk kokosolja utan smak eller annan olja + 1 msk sesamolja
 
Instructions
- Förbered såsen.
 - Förbered grönsakerna.
 - Vispa äggen lätt med salt.
 - Skölj shiratakinudlarna i vatten i några minuter.
 - Hetta upp en wokpanna med olja på nästan max värme och stek kycklingen i omgångar med lite salt. Lägg åt sidan på annan tallrik allt eftersom. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i lite ny olja och rör ner äggen, rör till äggröra.
 - Rör ner de avsköljda nudlarna, sedan såsen och kycklingen.
 - Rör ner böngroddarna, morotsstrimlor och finhackade jordnötter.
 - Pressa över limejuice. Smaka av med salt.
 - Vid servering toppa med mer jordnötter, koriander och limeklyftor.
 

