Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Krämig Toskansk lax med spenat och tomater


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x
Scale

Ingredienser

1 kg laxfilé
salt och peppar
1 msk torkad basilika
1/2 citron, saften
4 vitlöksklyftor finhackade
2 gula lökar finhackade
1 dl vin, vitt
5 dl grädde
1/2 msk tomatpuré
3 msk konc. fond (jag hade grönsak)
2 dl soltorkade tomater, grovt hackade
salt och peppar
100 g babyspenat
200 g romanticatomater
3 dl färskriven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g
Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och torkad basilika. Pressa en halv citron över.
Fördela spenaten över.
Fräs lök och vitlök i lite smör. Det ska inte få så mycket färg utan bara mjukna. Rör ner vinet och låt reducera 2-3 minuter på medelvärme. Rör ner grädde, tomatpuré, fond, soltorkade tomater och smaka av med lite salt och peppar.
Häll sedan såsen över lax- och spenat.
Halvera tomaterna och lägg över. Riv osten och strö över. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.