Skriv ut

Krämig tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g plommontomater i burk (Zeta, Delizie
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 23 krm salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde

Instruktioner

  1. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  2. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
  3. Smaka av med salt och peppar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 5