Skriv ut

Kräftlax i ost- och skaldjurssås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

2 st portionsbitar färsk laxfilé
100 g hackade kräftstjärtar
1 dl västerbottensost
1/2 dl creme fraiche
ev lite salt och peppar

Såsen:
1 dl creme fraiche
100 g kräftost (mjukost)
1/2 dl hela kräftstjärtar eller räkor
1 msk konc. hummerfond
1/2 dl dill
cayennepeppar efter smak
lite salt & peppar efter smak
späd ev med lite mer vätska


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen.
Rör ihop fyllningen och fyll laxen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche). Stäng av plattan och rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
Ta ut laxen och höj värmen till 300 gr. Sätt in laxen igen någon minut så den får lite mer färg.
Servera med valfritt tillbehör