Skriv ut

Köttfärssås med oliver och rött vin

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1200 g nötfärs
  • 2 gula hackade lökar
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 morötter, rivna
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 800 g krossade tomater av god kvalitet
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 23 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan
  • smör att steka i
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 dl hackad saltgurka
  • (ev 3 dl smetana)

Instruktioner

  1. Stek köttfärsen i smör i stekpanna tills den är genomstekt.
  2. Rör ner grönsakerna (utom saltgurkan och oliver), fond, tomatpuré och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra på spisen i 1 timme.
  3. För krämig version rör ner Smetana de sista fem minutrarna. Strax innan servering rör ner hackad saltgurka, oliver och grovhackad basilika innan servering.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8