Skriv ut

Köttfärslimpa med timjansås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1000 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
2 ägg
0,5 dl pofiber
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
3 msk kalvfond
1/2 msk dijonsenap
1 msk tamarisoja*
2 krm peppar
1 msk torkad oregano
1/2 msk torkad timjan

Timjansås:

400 g champinjoner (färska eller frysta)
smör att steka i
2 st schalottenlökar
3 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 msk soja
1 kruka timjan
1 tsk svartpeppar
1 krm salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Forma två limpor och lägg i ugnssäker form.
Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
Under tiden gör såsen:
Fräs svampen i torr panna. När den vätskats ur helt, lägg ner en klick smör. Stek knaprig. Salta och peppra något.
Finhacka schalottenlöken och fräs i lite smör. Vispa ner övriga ingredienser och svampen och smaka av.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
När köttfärslimpan är klar, häll av spadet. Sila. Vispa ner en del i såsen och häll runt köttfärslimpan. Garnera gärna med tomater.