Ingredients
- Köttfärsröran:
 - 3 dl mjölk eller vatten
 - 1 dl pofiber
 - 1 kilo nötfärs
 - 2 ägg
 - 2 gula lökar, rivna
 - 2 vitlöksklyftor, rivna
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 3 msk kalvfond
 - Topping:
 - 2 dl pizzasås
 - 2 st mozzarella á 125 g
 - 150 g rökt skinka
 - 250 g champinjoner
 - 4 tsk torkad oregano
 - Basilikablad
 
Instructions
- Sätt ugnen på 200 gr.
 - Rör ihop vätska med pofiber och låt svälla.
 - Rör ihop nötfärs med pofiberröran och övriga ingredienser.
 - Tryck ut köttfärssmeten i smord form ca 25 x 30 och bred tomatsåsen ovanpå.
 - Strö oregano över, sedan champinjoner och skivad mozzarella och sist strimlad skinka.
 - Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad eller kokt blomkål/kokt broccoli och sockerfri lingonsylt.
 - Jag gjorde även en snabb skysås och serverade till.
 

