Kokosfriterade räkor med chili och limeaioli & fruktig salsallad

av Åse

På vår karibiska afton för några veckor sedan bjöd jag bland annat på Caribbean Coconut Shrimp som jag åt på Coco Cay, Bahamas nu i Augusti. GALET gott!

Så nu ska ni få receptet!
Räkorna beställer jag hos Ishavet – Stors Räkor

Detta går snabbt att göra, aiolin och salsan förbereds ca 30 min så smakerna hinner sätta sig.

Jag köpte en ny fritös, vår hade många år på nacken och har inte använt på flera år.
Jag köpte den HÄR!  Bra pris!

Klara att serveras!

Tallrik / Skål  HÄR

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokosfriterade räkor med chili och lime–aioli & fruktig salsallad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6

Description

Kokosfriterade räkor:
600 g stora råa räkor (skalade, men med stjärt kvar)
1,5 dl vetemjöl
½ tsk riven färsk ingefära
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk chiliflakes
2 ägg, uppvispade
2,5 dl riven kokos (gärna osötad)
2 dl panko
Olja till fritering (t.ex. raps- eller jordnötsolja)

Lime–chili–aioli:
3 dl majonnäs
1,5 dl crème fraîche eller grekisk yoghurt
4 små vitlöksklyftor, rivna
4 msk limejuice (ca 2 lime)
Rivet skal från 2 lime
4 tsk honung
2 tsk finhackad färsk chili (eller ca ½ tsk sriracha, efter smak)
1 tsk salt (smaka av mot slutet)

Fruktig salsasallad:
1 mogen mango, tärnad
½ färsk ananas, tärnad
2 apelsiner, filéade
1 granatäpple (kärnorna)
1 liten gurka, urkärnad och tärnad
1 röd chili, finhackad
3 msk limejuice
2 msk olivolja
1 tsk honung
Färsk mynta eller koriander
En nypa flingsalt

 


Ingredients

Rör ihop ingredienserna  till Limeaiolin och låt stå kallt minst 30 minuter.
Blanda frukten och grönsakerna. Vispa ihop dressing på limejuice, olja, honung och salt.
Vänd ner försiktigt och låt stå svalt 15–20 minuter före servering.
Torka räkorna torra. Blanda mjöl, salt, peppar och chili. Vänd räkorna i mjölblandningen, sedan i ägg, därefter i blandningen av kokos och panko.
Lägg på bricka och kyl 15–30 min. Fritera i 170–180°C olja i 1–2 minuter tills gyllene.
Låt rinna av på papper. Servera genast med limeaiolin och salsasalladen.


Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star