Skriv ut

Kladdkaka med citron, vit choklad och jordgubbar (Glutenfri, (Mejerifri), Low Carb)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 6 dl mandelmjöl
  • 150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
  • 150 g rumstempererat smör
  • Sötning motsvarande sötman i 150 g socker
  • 4 ägg
  • 2 msk krämig kokosmjölk alt vispgrädde
  • 2 msk limoncello likör (kan ersättas med 2 msk färsk citronjuice)
  • skalet av 2 citroner
  • 1 tsk Dr oetker naturlig citronarom

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 gr vanlig ugnsvärme.
  2. Smält chokladen med grädden på svag värme i en kastrull. Svalna.
  3. Vispa det mjuka smöret med sötningen, fluffigt.
  4. Tillsätt rivet citronskal, äggulor (en och en) under omrörning.
  5. Vispa ner mandelmjölet och den smälta chokladen.
  6. Sedan limoncello + citronarom
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  8. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  9. Fäst ett bakplåtspapper (ej smörpapper!) runt botten på springformen. Smörj formen (24-26 cm) med smör och lite mandelmjöl och häll smeten försiktigt i den.
  10. Grädda i ca 30 minuter. Kakan ska kännas mjuk i mitten men inte allt för dallrig när den tas ut. Låt svalna helt i kylskåp (gärna över natten) innan kakan stjälps upp och ner.
  11. Pudra med t.ex Xylitol flor eller Sukrin Melis eller äkta florsocker.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 12