Ingredienser
1 pizzabotten med mjöl:
518 kcal, 42 g protein, 52 g kh, 15 g fett
2 dl keso – ca 180 g (vanlig eller mini)
2 ägg
1 dl vetemjöl – ca 60 g)
1 tsk bakpulver
lite salt, vitlökspulver, oregano
1 plåt (4 portioner) utan mjöl – LCHF:
198 kcal, 2 g kolhydrater per portion.
4,5 dl keso
4 ägg
lite salt, vitlökspulver, oregano
Instruktioner
Rund Pizzabotten:
Sätt ugnen på 250 gr och sätt in plåtar så de värms upp i minst 10 min.
Mixa keso och ägg med stavmixer eller i en mixer. Det går även bra att skippa detta momentet och blanda ihop bara.
Blanda med mjöl, bakpulver och kryddor. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Sänk temperaturen till 175 gr. Grädda i ca 30 minuter tills bottnen är gyllenbrun. Lägg ett bakplåtspapper över och flippa pizzabottnen. Ta bort bakplåtspappret oh grädda undersidan gyllenbrun.
Ta ut och låt bottnen svalna innan topping läggs på igen och grädda sedan tills ost och topping fått fin yta oh doftar gott.
Plåtpizza utan mjöl:
Mixa keso och ägg med stavmixer eller i en mixer. Det går även bra att skippa detta momentet och blanda ihop bara.
Grädda i 175 g i 40 min tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta ut och låt bottnen svalna och ”sätta sig”
Ta sedan ut den och lägg på dina ingredienser och grädda sedan klart på lite högre värme i ca 15 minuter.