Ingredienser
1 pizzabotten: ca 490 kcal, 34 g prot, 6 g fett, 64 g kolhydrater
2 dl keso, mixad
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite salt, vitlökspulver, oregano
1 plåt (4 portioner) utan mjöl – LCHF:
198 kcal, 2 g kolhydrater per portion.
4 dl keso
2 ägg
2 msk pulveriserat psyllium typ lindroos premium
2 dl riven parmesan
lite salt, vitlökspulver, oregano
Instruktioner
Rund Pizzabotten:
Börja med att sätta ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Mixa keso slät med stavmixer eller i blender och blanda sedan med mjöl, bakpulver och kryddor.
Arbeta ihop till en deg – är den för kladdig tillsätter du lite mer mjöl, och känns den torr kan du tillsätta någon tesked vatten. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund pizzabotten, cirka 30 cm i diameter, och lägg över på plåten.
Pensla gärna kanterna med lite olivolja om du vill ha en gyllene, frasig yta. Bred ut tomatsås och lägg på dina favorittoppings. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna fått färg och botten känns genomgräddad.
Pensla gärna kanterna med lite olivolja om du vill ha en gyllene, frasig yta. Bred ut tomatsås och lägg på dina favorittoppings. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna fått färg och botten känns genomgräddad.
Plåtpizza utan mjöl:
Mixa keso och ägg med stavmixer eller i en mixer. Det går även bra att skippa detta momentet och blanda ihop bara.
Blanda i psyllium och parmesan och arbeta ihop till en deg.
Bred ut på bakplåtspapper.
Grädda i 200 g varmluft i 20-25 min tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta ut och låt bottnen svalna och ”sätta sig”
Ta sedan ut den och lägg på dina ingredienser och grädda sedan klart på lite högre värme i ca 15 minuter.

