Skriv ut

Kålrotsgratäng LCHF


Scale

Ingredienser

  • 8 dl grädde
  • 1 stor kålrot (ca 1,5 kg)
  • 2 gula lökar
  • 34 vitlöksklyftor
  • 100 g naturell färskost (typ Philadelphia)
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande i fond eller färdig
  • 2 ägg
  • 2 msk timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 + 100 g västerbottensost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Skala och skiva kåltoten och lök tunt. Finhacka vitlöken. Koka upp grädde och färskost med kålrot och löken och låt småpttra tills kålen är nästan mjuk.
  3. Häll upp i ugnsform.
  4. Vispa ägg med salt, peppar och ost, häll över kålrotsgrädden och blanda.
  5. Toppa med resterande ost.
  6. Gratinera i ugnen i ca 45 minuter, lägg aluminiumfolie över mot slutet så den inte bränns.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 10