Skriv ut

Italiensk Fläskfilégratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1,5 kilo fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • smör att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl pesto av soltorkade tomater
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 mask kalvfond
  • salt, peppar
  • 2 dl grädde
  • 300 g strimlad mozzarella
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 dl färska basilika blad, strimlade

Instruktioner

  1. Putsa och skiva fläskfilén. Stek i smör.
  2. Grovhacka champinjoner, finhacka lök och stek i smör.
  3. Lägg allt i grytan, häll i övrga ingredienser utom mozzarella, oliver och basilikablad. Låt puttra i ca 20 minuter och rör sedan ner mozzarellan och rör tills det smält. Smaka av med salt, peppar, rör ner oliver och basilika.

Notering

Creme fraiche och grädde går att ersätta med krämig kokosmjölk, tex Santa maria