Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Enkelt Havrebröd (Glutenfritt, lågkolhydrat)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 26 1x
Scale

Ingredienser

4 ägg
360 g havregryn (ca 1 liter)
1,5 msk bakpulver
2 tsk salt
2 tsk pulvriserade psylliumfrön
5 dl fil/yoghurt eller liknande
Toppa med havregryn


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg pösigt, vispa ner fil/yoghurt.
Rör ihop malda havregryn med bakpulver, pulvriserat psylliumfrön och salt och rör ner i äggsmeten. Rör bara ihop. Låt svälla i 10 minuter.
Lägg ett skrynklat bakplåtspapper (inte smörpapper!) i en avlång bakform. Använd en slickepott och fördela den porösa, kladdiga smeten i formen. Toppa med havregryn.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Lägg på ett bakplåtspapper över efter ca 40 minuter så brödet inte får för mycket färg. Ta ut efter 60 minuter och ta upp ut formen, låt svalna ordentligt under bakduk innan brödet skärs upp.