Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havrebröd med nypon (glutenfritt)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 25 skivor

Ingredienser

3 dl vatten
3 dl grekisk yoghurt (eller dylikt)
3 ägg
6 dl havregryn, glutenfria om 100% glutenfritt är viktig
2 dl pofiber
1,5 dl durramjöl
1/2 dl chiafrön
1/2 dl Risenta bitar av nyponskal
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr..
Rör ihop alla ingredienser, låt svälla 10 minuter.
Stjälp upp i bröform med bakplåtspapper i.
Pensla med vatten och strö havssalt ovanpå och valfria frön.
Grädda i nere delen av ugnen i 1,5 timme, lägg eventuellt ett bakplåtspapper över sista 20 minutrarna om brödet fått för mycket färg. Ett klart bröd ska ha en innertemperatur på 96-98 grader. Det kollar man lätt med en stektermometer i slutet av gräddningstiden.
Låt svalna och låt brödet vila i flera timmar innan det skärs upp, då smakar brödet som bäst och håller även ihop mycket bra utan att bli kladdigt när man skär i det.