Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili Con Carne


  • Författare: åse falkman fredrikon

Ingredienser

Scale
  • 1 kg nötfärs
  • 4 gula lökar
  • 2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor
  • 4 paprikor i olika färger
  • 1/2 dl konc.kalvfond
  • 1/2 dl chilisås
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk chipotlepaste
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 burkar bönor (gärna blandade vita, kidney och svarta)
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • Tillbehör: Gräddfil, bladpersilja och en god sallad

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och paprikor. Fräs dem mjuka i smör. Lägg över i tjockbottnad stor gryta.
  2. Fräs nötfärsen i omgångar och lägg sedan över i grytan. Rör ner resterande ingredienser som kryddor, tomatkross, fond, chilisås, allt utom bönorna.
  3. Låt småputtra i minst 30 minuter. Skölj av bönorna med vatten i durkslag och rör ner några minuter innan servering. Toppa grytan med lite klippt bladpersilja innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8