Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grekisk vegetarisk pizza på blomkålsbotten


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Ingredienser

Scale

Pizzabotten

  • 1 mediumstort blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 tsk heureka krydda alternativt valfria örter

Topping

  • Pizzasås
  • Mozzarella
  • Fetaost
  • rödlök
  • tomat
  • grön paprika
  • Kalamata oliver
  • grön sparris
  • Inlagd kronärtskocka
  • Efter gräddning, färsk rosmarin

Instruktioner

  1. Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl.
  2. Mikra i 8 minuter, låt svalna.
  3. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! (Jag ber min man göra det hehe)
  4. I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
  5. Platta ut degen på bakpapper.
  6. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
  7. Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4