Ingredienser
1 kilo högrev eller innanlår (lövbiff)
3 st vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 stor röd paprika
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk malen ingefära
1 tsk kanel
1/2 msk oregano
2 msk chipotlepasta
2 tsk sambal oelek
2 dl vatten
800 g krossade tomater
2 st ekologisk köttbuljong
2 msk tamarisoja
2 paket bacon
salt och svartpeppar
Instruktioner
Putsa köttet, skär i bitar eller strimlor om det är lövbiff och bryn snabbt i het panna i smör/olja.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikan i mindre bitar. Fräs i smör/ghee/kokosolja.
Låt även kryddorna, tomatpurén och chipotlepastan fräsa med.
Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, vatten och buljong. Låt puttra på svag värme i ca 2 timmar. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan strax innan servering. Servera med lite guacamole, blomkålsris och en god sallad.