Skriv ut

Glutenfria havrekakor med julkryddor

  • Författare: Åse
  • Portioner: 26-33 1x

Scale

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker eller sötning *
(1 ägg)
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk hjorthornssalt+ 1 krm salt
6 dl havregryn (ren havre för glutenfri)
2 dl havremjöl alt 1/2 dl majsstärkelse


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Vispa smör och socker pösigt med elvisp. (Vispa ner ägget.)
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa ihop alltihop.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ta upp smetbollar ca 4 cm i diameter, lägg 5 i bredd i 4 rader, platta till dem något (Jag plattar till med vänster tumme och håller ihop sidorna med höger tumme, pekfinger och långfinger.
Grädda i 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna ordentligt innan de flyttas.


Notering

  • Sötning: Jag använde Ica sötströ + några droppar stevia droppar