Skriv ut

Frukostfrallor (lågkolhydrat, glutenfria)

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl (Risenta)
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk olja, rapsoljan eller smält kokosolja utan smak
1 tsk salt
2 äggvitor
2,5 dl kokande vatten (alt varm mjölk)
1/2 msk äppelcidervinäger 


Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 gr
  • Koka upp vatten.
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Vispa virorna styva och rör ner de torra kryddorna + olja.
  • Blanda vattnet med äppelcidervinägern.
  • Rör ihop med de övriga ingredienserna tills allt går ihop till en deg och tjocknar lite.
  • Låt svälla en stund och forma sedan frallor försiktigt med blöta händer.
  • Pensla med vatten eller olja och strö vallmofrön eller sesamfrön över.
  • Grädda i ca 18-20 minuter