Ingredients
1 fläskytterfilé
salt, peppar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konc. kalvfond
1 msk japansk soja, gärna tamare
1 msk mörk balsamvinäger
Salt, peppar
1 knippe gräslök
Instructions
Sätt ugnen på 175 gr.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör på låg värme tills det mjuknat.
Vispa ner vinet och låt reduceras ner helt.
Vispa ner övriga ingredienser förutom gräslöken. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
(tänk på att köttet avger sälta sedan också så var sparsam)
Putsa köttet från ev fettkant och lägg köttet i en avlång sockerkaksform, salta och peppra. Sätt in en termometer i köttet och häll såsen över.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter eller tills en innertemperatur på 62-63 grader.
När tiden/temperaturen är ute, ta ut och ta upp köttet och vira in i bakplåtspapper i 15 minuter. Under tiden häll över såsen i en kastrull och koka upp, låt koka på låg till medelvärme i ca 1o minuter. Hacka gräslöken och lägg i inär såsen kokat klart. Smaka av.
Skiva köttet och låg upp i form. Häll såsen över.
Servera med valfritt tillbehör.