Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

2 fläskytterfiléer, putsade
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja (kinesisk eller japansk)
12 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar
3 msk konc. kalvfond
12 msk konjak (kan uteslutas men ger god smak)
smör att steka i
salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 g.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Mortla grönpepparn.
Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen. Börja med mindre senap och öka till önskad smak / styrka.
Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över. Se till så köttet är täckt.
Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Sätt gärna i en stektermometer, 65 grader innertemperatur ger ett saftigt kött.
Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
Servera med valfritt tillbehör.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!