Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan


  • Författare: åse falkman fredrikson
Scale

Ingredienser

  • 700 gram fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • lite kinesisk soja
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, ev kinesisk soja
  • 2 dl riven lagrad, smakrik ost
  • salt, peppar, ev kinesisk soja

Instruktioner

  1. Putsa och skiva eller strimla köttet. Stek hastigt i smör i het panna, köttet ska bara få yta.
  2. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
  3. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Smaka av med lite soja. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
  4. Servera med valfritt tillbehör!

Notering

PS! Väldigt gott att tillsätta 1 dl hackad saltgurka i grytan!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4