Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilégratäng med soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, rivet och sedan mikrat i 8 minuter på full effekt.
  • 1 putsad fläskfilé ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör att steka i
  • 1 paket knaperstekt bacon

Sås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk röd pesto (creme på soltorkade tomater)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 skvätt tamarisoja
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 dl riven lagrad ost (jag hade cheddar/mozzarella)
  • 1 kvist romantica tomater


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Förbered blomkålsriset. Stek baconet.
  3. Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.
  4. Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond, sambal oelek, soja och röd pesto i en kastrull. Låt koka upp. Låt koka några minuter så såsen tjocknar. Tillsätt finhackad timjan.
  5. Skiva köttet. Fördela blomkålsriset i en smord ugnsform och lägg det skivade köttet omlott ovanpå. Fördela baconet i bitar över. Häll såsen över. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en god sallad!

Nutrition

  • Serving Size: 4