Skriv ut

Fläskfilégratäng med ädelost och Rättikagratäng

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 fläskfilé á 700 g
140 g kvibille gräddädel
3 dl grädde
150 g färska champinjoner
1 dl valnötter grovhackade
0,5 msk tamarisoja
salt, peppar

Åses rättikagratäng:
Rättika ca 1 kg
34 dl grädde
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl riven gratängost
Salt, svartpeppar


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i skivor.
Skiva champinjonerna och stek i smör tillsammans med fläskfilén.
Salta och peppra. Lägg i övriga ingredienser och låt småputtra några minuter.

Skala och skiva rättikan. Skiva löken och vitlöken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till.
Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225° i 20 minuter