Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Färskostfrallor (lchf, glutenfria)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 5-6

Ingredienser

2 ägg
200 g naturell färskost
1/2 dl creme fraiche
2 dl mandelmjöl
1,5 dl fröer (jag tog sesam, rostade solroskärnor och chia, ca hälften var)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 msk näringsjäst *går att utesluta
0,5 tsk salt
svarta vallmofrön
1 uppvispat ägg


Instruktioner

Vispa ihop alla ingredienserna. Låt svälla i 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rforma bullar med fuktiga händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna innan de skärs upp.
Går utmärkt att frysa.