Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Falskt Surdegsbröd LCHF


  • Total Time: 1 hour 20 minutes

Ingredienser

  • 7 dl mandelmjöl (280 gr)
  • 10 msk psylliumfröskal
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 5 msk äppelcidervinäger
  • 6 äggvitor (ca 198 gr)
  • 3.5 dl kokande vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr (160 g varmluft)
  2. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör sedan ner äggvitor och äppelcidervinäger till en tjock deg. Rör sedan ner det kokande vattnet. Blanda till en fast deg.
  3. Tryck genast ut i smord form och sätt in i ugnen och grädda i 75 minuter.

Noteringar

  • Om brödet blir lite för tungt, prova att dra ner lite på både psylliumfröskal och vatten nästa gång,
  • speciellt om Ljust pulveriserat psyllium (som är psylliumfröskal av märket Lindroos) används då Ljust pulveriserat psyllium är så absorberande.
  • Per skiva: 87 kcal – 4 g protein – 7 g fett – 1.5 g kh
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 75

Nutrition

  • Serving Size: 20