Ingredienser
- 7 dl mandelmjöl (280 gr)
- 10 msk psylliumfröskal
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk havssalt
- 5 msk äppelcidervinäger
- 6 äggvitor (ca 198 gr)
- 3.5 dl kokande vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr (160 g varmluft)
- Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör sedan ner äggvitor och äppelcidervinäger till en tjock deg. Rör sedan ner det kokande vattnet. Blanda till en fast deg.
- Tryck genast ut i smord form och sätt in i ugnen och grädda i 75 minuter.
Notering
- Om brödet blir lite för tungt, prova att dra ner lite på både psylliumfröskal och vatten nästa gång,
- speciellt om Ljust pulveriserat psyllium (som är psylliumfröskal av märket Lindroos) används då Ljust pulveriserat psyllium är så absorberande.
- Per skiva: 87 kcal – 4 g protein – 7 g fett – 1.5 g kh
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 75
Näringsinnehåll
- Portioner: 20