Ingredients
400 g kycklingfilé
olja att steka i
4 portioner valfria nudlar (kokta eller sköljda)
1 liten purjolök, strimlad
2 paprikor, urkärnade och skurna i bitar
2 vitlöksklyftor
200 g shitake eller champinjoner
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk bambuskott
minimajs/broccoli
Woksås:
1 dl torrt vitt vin
1,5 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning eller motsvarande fond
2 msk sweet chilisås
1,5 msk majsstärkelse
3 msk oystersås
2-3 tsk sambal oelek
1-2 tsk fishsauce (kan uteslutas men gott om ni har hemma)
Instructions
Tillaga nudlarna eller skölj lågkolhydratnudlarna.
Vispa ihop woksåsen.
Strimla grönsakerna och kycklingen. Stek kycklingen i olja tills den är klar, rör ner grönsakerna och låt allt fräsa ihop.
Rör ner woksåsen och nudlarna och servera.