Ingredienser
3 morötter
8 små steklökar
4 vitlöksklyftor
1 purjolök
200 g champinjoner
2 msk tomatpuré
4 dl fylligt rödvin
1 kg kycklinglårfilé
140 g bacon
olja till stekning
2 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2 lagerblad
1 tsk timjan, torkad
½ tsk rosmarin, torkad
lite redning som arrowrot eller majsstärkelse
salt, svartpeppar
Färsk timjan till garnering
Instruktioner
Skär kycklingen i 5 cm stora bitar. Skala morötterna och skär i 3 cm långa slantar. Skala steklökarna, strimla purjolöken, hacka vitlöken.
Skär baconet i mindre bitar. Skiva champinjonerna.
Stek morötter, lök, purjo och vitlök i lite olja, det ska bara mjukna. Lägg i champinjonerna. Låt steka ihop några minuter. Rör ner tomatpurén. Lägg över i 3-4 liters gryta. Häll ner rödvinet och låt allt puttra ihop.
Stek baconet. Lägg över i grytan. I samma panna stek kycklingen, salta och peppra . Lägg över i grytan.
vatten, kycklingfond, soja, lagerblad, timjan och rosmarin.
Låt koka under lock i 30 minuter.
Rör ner lite redning och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör som kokt eller pressad potatis, kokt blomkål eller en god grönsallad.