Skriv ut

Citron- och Persiljekyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklingfilé (jag använde kronfågels minutstrimlor)
  • 1 stor gul lök
  • 5 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • lite redning (typ ”Redningsmix” från Reco Market)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 23 msk tamarisoja
  • krydda gärna med persillade och lite extra lökpulver eller vitlökssalt
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 1 knippe persilja

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och stek med kycklingen i kokosolja utan smak.
  2. Häll på grädde, soltorkade tomater, buljong, kryddor, soja, riv citronskalet men spara det. Skär citronen i klyftor och lägg i. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner hackad persilja, citronskal och red med lite redning.
  3. Servera med ditt favorittillbehör!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6